Filmpje | We mogen weer!

Nog heel even, dan mogen we weer. Vanaf tien oktober staan we overal en nergens om samen solo onze nieuwe liedjes uit te proberen. We maakten dit filmpje. Kijk het. En kom.

Het Nieuwe Lied op de Parade

Het Nieuwe Lied op de Parade

Al sinds begin deze zomer trekt de Parade door het land. Rotterdam, Den Haag en Utrecht werden al overspoelt door theater, muziek en dans. Laatste stop: Amsterdam. Martin Luther Kingpark. Vanaf vrijdag 11 tot en met zondag 27 augustus nemen talloze verschillende, inspirerende, gave, gekke en nieuwe (combineren mogelijk) voorstellingen het park over. Ook een paar van onze leden zijn er te vinden. Een overzichtje.

Speellijst 17/18 online

Speellijst 17/18 online

De speellijst van seizoen 2017/2018 staat nu online! Onder 'speellijst' vind je alle optredens vanaf aanstaande oktober tot en met juni volgend jaar. Wat hebben we er weer zin in!

Optreden in Toomler gaat niet door

Helaas gaat ons optreden in Toomler aanstande snikhetezomerzondag 28 mei niet door. Tickets blijven geldig voor de volgende show op 11 juni. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gesteld. De line-up van 28 mei zal worden verplaatst naar het najaar. Snel meer nieuws hierover.

Gekroond: drie Nieuwe Lied-leden Dafne, Frank en Kiki

Gekroond: drie Nieuwe Lied-leden Dafne, Frank en Kiki

Je hebt ze sinds de Nieuwjaarsconcerten regelmatig voorbij zien komen: Dafne Holtland, Frank van Kasteren en Kiki Schippers. We kunnen sindsdien eigenlijk niet meer zonder ze. Daarom hebben we het drietal afgelopen week officieel uitgeroepen tot leden van Het Nieuwe Lied. Jullie gaan Dafne, Frank en Kiki dus nog veel vaker zien. Wij zijn daar in ieder geval héél blij mee!

Meer weten over de nieuwe leden en al hun (andere) muzikale bezigheden?
Kiki: www.kikischippers.nl
Over Dafne? www.zazimusic.com
Over Frank? www.circustreurdier.nl/frank-van-kasteren/

Kiki Schippers wint Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied

Kiki Schippers wint Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied

Supertrots zijn wij dat Kiki Schippers de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2016 heeft gewonnen. Met het nummer Er spoelen mensen aan, geschreven met Rolf Verbaant wist ze de jury te overtuigen. 'Onze' Flip Noorman en Maarten Ebbers, ook genomineerd, vielen helaas niet in de prijzen, maar er kan er ook maar één de winnaar zijn... ;-).

Foto: Jaap Reedijk.

Elke Vierveijzer te gast in Theater Bellevue op 4 april

Elke Vierveijzer te gast in Theater Bellevue op 4 april

Op 4 april neemt Het Nieuwe Lied een bijzondere gastzangeres mee naar Theater Bellevue in Amsterdam: Elke Vierveijzer. De finaliste van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. In haar voorstelling 'Zonder Genade' toont zij een unieke combinatie van literaire Nederlandse kleinkunstteksten en volle muzikaliteit, wat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn. De jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival noemde haar een 'jaloersmakend talent' en Het Parool bekende dat ze misschien wel mooiste was dat het Amsterdams Kleinkunst Festival te bieden had.
Klik hier voor meer informatie over Elke. Tickets kopen? Dat kan hier.

Drie nominaties Annie M.G. Schmidt Prijs voor Nieuwe Lied-zangers

Drie nominaties Annie M.G. Schmidt Prijs voor Nieuwe Lied-zangers

Foto: Ben van Duin

Zes theaterliedjes van het vorig theaterseizoen (2015/2016) zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt Prijs, waarvan drie van Nieuwe Lied-leden: Flip, Maarten en Kiki.

Over Maarten Ebbers - Eens Maar Nooit Weer
"De jury was blij weer een komisch lied zoals dat van Ebbers te kunnen nomineren, die zingt over hoe hij in de boeien in een kelder hangt en door een mevrouw is achtergelaten. „De functie van het lied in het cabaret is veranderd”, zegt Klöters. „Er zijn niet meer zoveel geestige liedjes. Liedjes dienen in het cabaret tegenwoordig vaak om even een andere toon aan te kunnen slaan."

Over Flip Noorman - Als Tijd Niet Bestaat
"In Flip Noorman ziet de juryvoorzitter ‘een nieuw Ramses Shaffy’. ‘Als Tijd Niet Bestaat’ is ‘een zuiver liefdeslied, met poëtische regels, maar in het refrein met ‘Ik wil je, ik wil’ hoor je ook de opwinding en de geilheid."

Over Kiki Schippers - Er Spoelen Mensen Aan:
"Kiki Schippers zingt in ‘Er Spoelen Mensen Aan’ over een actueel thema, met regels als ‘duw ze terug, in het water, in de golven’. „Een vuistslag in je gezicht”, noemt Klöters het lied, „met een schitterende, meerduidige slotzin: ‘We zijn de vrijheid voorbij’."

Lees hier het volledige artikel van NRC.

Start van de Nieuwjaarsconcerten met twee nieuwe theaterzangers

Start van de Nieuwjaarsconcerten met twee nieuwe theaterzangers

Aankomende week start onze reeks Nieuwjaarsconcerten!
Tijdens deze shows nemen we twee kersverse theaterzangers mee... *tromgeroffel*
Graag stellen we je voor aan Frank van Kasteren en Dafne Holtland.

Kom je ook?
> dinsdag 3 januari - Theater Bellevue, Amsterdam
> donderdag 5 januari - Theater Griffioen, Amstelveen
> vrijdag 6 januari - Theater Ins Blau, Leiden
> zaterdag 7 januari - Diligentia, Den Haag
> maandag 9 januari - De Kleine Komedie, Amsterdam
> donderdag 12 januari - Stadsschouwburg Utrecht *uitverkocht*

Singer/songwriters