Drie nominaties Annie M.G. Schmidt Prijs voor Nieuwe Lied-zangers

Foto: Ben van Duin

Zes theaterliedjes van het vorig theaterseizoen (2015/2016) zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt Prijs, waarvan drie van Nieuwe Lied-leden: Flip, Maarten en Kiki.

Over Maarten Ebbers - Eens Maar Nooit Weer
"De jury was blij weer een komisch lied zoals dat van Ebbers te kunnen nomineren, die zingt over hoe hij in de boeien in een kelder hangt en door een mevrouw is achtergelaten. „De functie van het lied in het cabaret is veranderd”, zegt Klöters. „Er zijn niet meer zoveel geestige liedjes. Liedjes dienen in het cabaret tegenwoordig vaak om even een andere toon aan te kunnen slaan."

Over Flip Noorman - Als Tijd Niet Bestaat
"In Flip Noorman ziet de juryvoorzitter ‘een nieuw Ramses Shaffy’. ‘Als Tijd Niet Bestaat’ is ‘een zuiver liefdeslied, met poëtische regels, maar in het refrein met ‘Ik wil je, ik wil’ hoor je ook de opwinding en de geilheid."

Over Kiki Schippers - Er Spoelen Mensen Aan:
"Kiki Schippers zingt in ‘Er Spoelen Mensen Aan’ over een actueel thema, met regels als ‘duw ze terug, in het water, in de golven’. „Een vuistslag in je gezicht”, noemt Klöters het lied, „met een schitterende, meerduidige slotzin: ‘We zijn de vrijheid voorbij’."

Lees hier het volledige artikel van NRC.