Het Nieuwe Lied op de Parade

Al sinds begin deze zomer trekt de Parade door het land. Rotterdam, Den Haag en Utrecht werden al overspoelt door theater, muziek en dans. Laatste stop: Amsterdam. Martin Luther Kingpark. Vanaf vrijdag 11 tot en met zondag 27 augustus nemen talloze verschillende, inspirerende, gave, gekke en nieuwe (combineren mogelijk) voorstellingen het park over. Ook een paar van onze leden zijn er te vinden. Een overzichtje.

Kiki Schippers met band
Woensdag 23 t/m zaterdag 27 augustus

Kiki Schippers zoekt de grenzen van het Nederlandse lied. Bij Het Nieuwe Lied is dat al indrukwekkend. Kwetsbaar. En mooi. Met band is dat nog meer pop. Nog dansbaarder. En niet te missen uiteraard.

Flip en de Noormannen
Woensdag 23 augustus

Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Zo kennen we Flip. Samen met zijn band de Noormannen kun je er die woensdag eigenlijk niet omheen.

Jan Groenteman
Vrijdag 11 t/m donderdag 17 augustus (Oostpool)
Dinsdag 22 t/m zaterdag 26 augustus (H.E.A.R)

Samen met zijn broer Keez schreef Jan de muziek voor twee fantastische Paradevoorstellingen, die ze beide live begeleiden. Eerst spelen ze Paradijsvogel van Toneelgroep Oostpool. Een geestige lofzang op de zonderlinge figuren van deze wereld. En dan komen de afscheidsconcerten van H.E.AR. Want na tientallen gouden jaren valt het doek voor de wereldberoemde band van Alex Klaasen, Henry van Loon en De Groentebroeders. Een concert met alleen maar hoogtepunten.

Eva van Manen
Vrijdag 11 t/m woensdag 16 augustus

Maak van je shit een hit. Zo heet de meta-theatrale-muzikale one woman show van Mira van der Lubbe. Eva Manen schreef de muziek. Huub van der Lubbe de liedteksten. Een voorstelling over een wrange realiteit en je niet laten kisten door de facts of life.

Zien we jullie op de Parade?