Jan Groenteman

1980
Geboren te Amsterdam

2000 - 2005
Studie piano jazz aan het conservatorium van Tilburg en Rotterdam

2007
Schrijft single blijf (tot de zon je komt halen) voor Paul de Leeuw (7 in de single top 100)

2008
Speelt in de voorstellingen Balieleed van Golden Palace en Iets van Marcus Azzini, waar hij ook de liedjes voor schrijft

2009
Soloprogramma met bassist Ludo van der Winkel bestaande uit eigen liedjes

2010
Aansluiting bij Het Nieuwe Lied als singer/songwriter. Pianist en bandleider bij de Madiwodovrijdagshow

2010
Optredens Pinkpop en Paradiso als toetsenist van de band Dazzled Kid

2011
Voorstelling Het jaar van de schlager met nieuwe levensliederen is een hit op Oerol en Over het IJ. Eerste voorstelling Groenteman & Vrouw: Als je mij maar nooit vergeet.

2011 - 2012
Tour met Paul de Leeuw als pianist bij zijn voorstelling Poephoofd

2012
Schrijft de liedjes voor de familiemusical Een Wintersprookje, een voorstelling die in 2013 in reprise gaat.

2013
Voorstelling Op zoek naar Junkie Yamilla van Groenteman & Vrouw speelt in het theater en op festivals. Dagelijkse late night talkshow op Lowlands. In Limbo van Berg & Bos op Oerol en Over het IJ.

2014
Musical Het Grote Geluk met o.a. John Buijsman en Anne-Marie Jung bij M-lab. Voorstelling Een geschenk uit de hemel van Berg & Bos op Oerol en Over het IJ. Voorstelling Sissi van Marije Gubbels bij Theater Sonnevanck.

2015
Nieuwjaarsconcerten met Het Nieuwe Lied in o.a. De Kleine Komedie. Voorstelling HEAR: Neuken is voor meisjes op De Parade met Alex Klaasen en Henry van Loon. Met Groenteman & Vrouw op Festival Boulevard in Den Bosch. Nieuwe voorstelling Broertje Dood van Groenteman & Vrouw in het theater.

2016
Voorstelling Een coming of age voor bejaarden van Berg & Bos. Verschillende liedjes geschreven voor het album Momentum van Do. Minimusical Ik Vertrek op Festival Boulevard met Groenteman & Vrouw. Voorstelling Welkom in ons Ecodorp van Golden Palace op Over het IJ. Reprises Sissi en HEAR.

2017
Jongerenproductie Macbeth bij Sonnevanck. Voorstelling Paradijsvogel van Toneelgroep Oostpool op De Parade. Nieuwe HEAR voorstelling Uitgerukt op De Parade met Alex Klaasen en Henry van Loon. Liedjes geschreven voor Debuut EP Jindra van Schaik. Liedjes geschreven voor De Speelgoedfabriek van Tokkel en strijk van Amsterdam Sinfonietta en Het Concertgebouw. Muziek geschreven en geproduceerd voor Shop til you drop van Golden Palace. Landelijke tournee Broertje Dood van Groenteman & Vrouw via Yarden.

www.jangroenteman.nl

Groenteman en vrouw op Facebook